Istočni mediteran
Posetite Veneciju, Bari, Krf, Santorini, Mikonos, Dubrovnik

Venecija, Bari, Krf, Santorini, Mikonos, Dubrovnik

GRUPNO KRSTARENJE BRODOM COSTA LUMINOSA

Istočni Mediteran

30.05.2020. – 07.06.2020.

•   GARANTOVAN POLAZAK •

Dan Luka Dolazak Polazak
31.05.2020. Venecija, Italija 17:00
01.06.2020. Bari, Italija 14:00 20:00
02.06.2020. Krf, Grčka 09:00 15:00
03.06.2020. Santorini, Grčka 12:30 20:30
04.06.2020. Mikonos, Grčka 06:30 17:00
05.06.2020. Dan na moru
06.06.2020. Dubrovnik, Hrvatska 07:00

 Posetite Veneciju, Bari, Krf, Santorini, Mikonos, Dubrovnik sa organizovanim autobuskim prevozom (Beograd – Venecija i Dubrovnik – Beograd), vodičem, 7-dnevnim krstarenjem (ukrcaj u Veneciji, iskrcaj u Dubrovniku) i lučkim taksama već od

699

GRUPNO KRSTARENJE BRODOM COSTA LUMINOSA

9-dnevno putovanje i krstarenje 05.2020. – 07.06.2020.

PLAN PUTOVANJA: 

 30.05.
Beograd – Venecija

Okupljanje grupe u 21:00h na parkingu kod Super Vera u Novom Beogradu u Bulevaru Milutina Milankovića 86A. Noćna vožnja autobusom preko Hrvatske i Slovenije prema Italiji, sa usputnim stajanjima zbog graničnih kontrola i pauzama po potrebama grupe.

31.05.
Venecija, Italija

Po dolasku u luku, ukrcaj na brod Costa Luminosa posle 13:00h. Po ukrcaju i smeštanju u kabine, ručati u buffet restoranu Andromeda na 9-oj palubi. Ne propustite spektakularno isplovljavanje broda iz Venecije. Isplovljavanje broda je u 17:00h.

01.06.
Bari, Italija

Glavni grad u istomenoj regiji u jugoistočnoj Italiji, Bari je jedno od najznačajnijih privrednih sedišta u državi i drugo po redu u južnoj regiji. Bari ima oko 330 hiljada stanovnika i poznat je kao grad Svetog Nikole, jer se u gradskoj katedrali nalaze mošti sveca, što privlači veliki broj hodočasnika. Bari se nalazi blizu Otrantskih vrata, ulaza u Jadransko more, što ga oduvek čini značajnim strateškim mestom i značajnom lukom ka Istoku, Balkanu i Maloj Aziji. Šarmantan stari grad, koji krase uličice, prolazi, mali trgovi sa brojnim crkvama i starim zdanjima je ono što karakteriše Bari. U starom gradu se nalaze Crkva svetog Nikole, Katedrala svetog Sabinija, Normanski zamak Svevo i pozorište Petrućeli.

02.06.
Krf, Grčka

Krf je jedno od najlepših grčkih ostrva i drugo po veličini od sedam Jonskih ostrva. Grci Krf zovu i “zeleno ostrvo” zbog bujne vegetacije koja je posledica klimatskih uslova, tako da ovom ostrvu ne nedostaje zelenila. Krf ima razuđenu obalu koja stvara brojne male zalive i poluostrva, kao i brojne male i čiste plaže. Obzirom da je ostrvom kroz istoriju vladalo više različitih stranih vladara, Krf je spoj kosmopolitskog i tradicionalnog i ostrvo umetničke inspiracije. Zbog svog položaja, ostrvo je bilo povezano sa bogatijim Zapadom, čiji se uticaj vidi naročito u Starom gradu.

03.06.
Santorini, Grčka

Santorini je možda i najznamenitije ostrvo Grčke, čuveno po belim crkvicama sa plavim kupolama. Neosporna je magnetna privlačnost ovog vulkanskog ostrva na čijim strmim liticama su njegovi stanovnici podigli naselja sa kućama bele boje. Jedan od simbola tradicionalnog Santorinija su i magarci koje nose turiste do vrha naselja, a tu je i žičara. Santorini je ostrvo romantike, nestvarnih pejzaža i nezaboravnih zalazaka sunca.

04.06.
Mikonos, Grčka

Mikonos je oličenje kosmopolitskog karaktera i burnog noćnog života i zato je danas jedno od napoznatijih turističkih odredišta svetske elite koja želi da vidi i da bude viđena. Brojne su lepe plaže i plažni barovi na kojima zabava ne prestaje tokom celog dana i noći. Veoma je lep gradić Mikonos sa krivudavim uličicama sa tavernama i suvenirnicama, a Mala Venecija i vetrenjače su simboli ostrva.

05.06.
Dan na moru

Costa Luminosa je brod sagrađen u brodogradilištu Fincantieri uz cenu izgradnje od oko 450 miliona evra. Brod je porinut 2009. godine, dugačak je 293m i širok 32m, sa bruto tonažom od 92.600 tona i maksimalnom brzinom od 23 čvorova. Brod ima ukupno 16 paluba, od kojih je 12 dostupno putnicima, sa ukupno 1130 kabina u kojima se može maksimalno smestiti 2826 putnika o kojima brine posada od 1050 članova. Costa Luminosa nudi mnogo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: Taurus Restaurant na drugoj i trećoj palubi i Andromeda Buffet Restaurant na devetoj palubi, tri bazena (jedan sa pokretnim krovom), četiri đakuzija, teretana, sportski tereni za košarku i odbojku… Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se pozorište Phoenix na tri nivoa sa 800 sedišta, diskoteka Altair na dva nivoa, kazino Vega na drugoj palubi, Elettra Grand Bar i još 10 barova i salona. Recepcija radi od 0 do 24 sata i nalazi se na drugoj palubi. Na brodu su dostupni bežični internet, medicinski centar, usluga pranja i peglanja veša (uz doplatu). Zabranjeno je unošenje pegle, pegle za kosu i sličnih elektronskih aparata. Peškiri za plažu i bazen će nas dočekati na brodu. U samom srcu broda nalazi se rajska oaza mira, luksuzni Samsara Spa na dva nivoa. Ovaj raskošni wellness centar nudi mnoštvo mogućnosti za opuštanje (uz doplatu): od sauna i turskih kupatila, sale za talasoterapiju, prostora za opuštanje, sobe za masažu i solarijum. Što se tiče načina odevanja, za brod možete pripremiti elegantniju odeću za formalnu gala večeru i kapetanovu večeru. Od tematski večeri koje prati i stil odevanja, zanimljivo je veče u belom, kad su putnici i posada odeveni u belu odeću; za italijansko veče su svi odeveni u bojama italijanske zastave (crveno, belo, zeleno), a često bude i disko veče, tropsko veče…

06.06.
Dubrovnik – Beograd

Po iskrcaju sa broda, individualni odlazak do starog grada i slobodno vreme u Dubrovniku. Polazak za Srbiju u 14:00h. Usputna stajanja zbog graničnih kontrola i pauza po potrebama grupe.

Dubrovnik se nalazi u južnoj Dalmaciji i na krajnjem jugu Hrvatske, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Dubrovnik spada u red najzanimljivijih i najposećenijih gradova Mediterana, nezaobilaznim za brodove koji plove Istočnim Mediteranom. Grad se ponosi značajnim i velikim kulturno-istorijskim nasleđem. Dubrovačka Republika je posebno važna bila tokom XV i XVI veka kada je bila jedni grad-država koja je mogla da konkuriše Veneciji, čuvajući svoju posebnost moćnim zidinama koje su danas najveća atrakcija grada. Arhitektonsko bogatstvo grada se ogleda kroz raskošne vlastelinske palate i Knežev dvor, crkve iz različitih epoha, gradske kapije, a zanimljivi su Onofrijeva česma i Orlandov stub, i naravno Stradun kao najpoznatije (i najskuplje) šetalište hrvatskog Jadrana.

07.06.
Beograd,Srbija

Dolazak u Beograd u kasnim večernjim/ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.
Beograd, Srbija

 

CENE ARANŽMANA PO OSOBI

UNUTRAŠNJA KABINA

     699,00€    

PROZORSKA KABINA

     799,00€    

BALKONSKA KABINA

     899,00€    

1.  DECA DO 18 GODINA, U KABINI SA DVE ODRASLE OSOBE, PLAĆAJU – 119,00€
2. DOPLATA ZA 1/1 KABINU – NA UPIT

 CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Transfer autobusom visoke turističke klase na relaciji Beograd – Venecija i Dubrovnik – Beograd
 • Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja
 • 7-dnevno krstarenje na brodu Costa Luminosa (kabine na brodu sa tuš/WC, klima, sef, TV, fen, peškiri), puni pansion sa raznovrsnim jelima, voda, kafa, čaj, užina, kapetanova gala večera sa posebnim menijem, bazeni, đakuzi, fitness centar, diskoteka, pozorište, raznovrsne dnevne aktivnosti, usluga ukrcaja i iskrcaja ličnog prtljaga
 • Lučke takse u iznosu od 120,00€

OBAVEZNA DOPLATA NA BRODU:

 • Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu: 60€ po osobi za čitavo krstarenje i 30€ za decu starosti od 4 do 14 godina (Brodar može naknadno promeniti iznos )

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Individualni troškovi
 • Fakultativni izleti (Bari, Krf, Santorini, Mikonos, Dubrovnik)
 • Lična potrošnja (alkoholna i sva druga pića, koje naručujete u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstveni tretmani i tretmani lepote, usluga frizerskog salona, telefonski pozivi i internet)
 • Polisa putnog zdravstvenog osiguranja
 • Troškovi izdavanja viza, ukoliko su potrebne

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • Cene su iskazane u stranoj valuti (EUR), a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, potrebno je uplatiti 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pred polazak. Uplata se može izvršiti gotovinom, čekovima, uplatom na račun agencije

GARANCIJA PUTOVANJA:

 • Prema odredbama Zakona o turizmu, Organizator putovanja je obezbedio garanciju putovanja po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0135/2020 od 01.2020. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Kondina 14, Beograd; Polisa broj 30000016106 od 01.01.2020. godine ADO “Milenijum Osiguranje”.

NAPOMENE:

 • Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara MSC
 • Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima o plovidbi i prevozu putnika
 • Ogranizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja u slučaju nepredviđenih
 • AGENCIJA ne snosi nikakvu odgovornost za neispravnost pasoša ili za neposedovanje potrebnih viza za ovo putovanje, kao ni odgovornost ukoliko diplomatsko konzularno predstavništvo odbije izdavanje vize ili ako imigraciono odeljenje strane zemlje učesniku putovanja ne odobri ulazak u
 • Za ovo putovanje pasoš mora važiti još najmanje šest meseci po povratku sa

 

MOŽDA VAM SE SVIDI

062 853 9397

ponedeljak-petak 10:00-20:00

IMATE PITANJE?

smestaj na tasosu baner
Uniqua baner
Facebook Pagelike Widget

© 2019 Feragosto Travel

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.