KOPAONIK - SRBIJA ZIMA 2020/21
SKIJANJE U SRBIJI

Kopaonik - Srbija Zima 2020/21, Skijanje na Kopaoniku

Uređeni skijaški tereni skijaškog centra Kopaonik pružaju neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša, od početnika do onih naprednih sposobnosti.

Skijaški centar Kopaonik poseduje preko 62 kilometra staza uređenih za alpsko i nordijsko skijanje. Trenutno na Kopaoniku je u funkciji jedna noćna staza – Malo Jezero, pa ko nije umoran od skijanja tokom dana neka izvoli. Za sezonu 2019/20 očekuje se da se osvetle i staze Krst i Karaman Greben, što će bitno popraviti noćnu ponudu Skijališta Kopaonik.

Napominjemo da je uz plaćenu, minimum dnevnu kartu, korišćenje noćne staze besplatno.

Pored staza za alpsko i nordijsko skijanje, skijaški centar Kopaonik poseduje i uređen snow-board /Snowboarding/ park, na kome se organizuju takmičenja domaćeg i međunarodnog karaktera. Domaćini na Kopaoniku mislili su i na najmlađe skijaše, ali i na sve druge početnike, koji su odlučili da svoje prve skijaške korake i naravno padove naprave baš na Kop-u. Izgrađen je savremen, u potpunosti obezbeđen prostor – takozvani ski vrtić, sa pokretnom trakom i karuselom, koji olakšavaju da se ovlada osnovnim skijaškim veštinama. Prvi skijaški koraci prave se pod budnim okom instruktora.

U ovom momentu ski centar Kopaonik, kojim upravlja JP Skijališta Srbije, raspolaže sitemom od 24 žičare i ski lifta. Kapacitet instalacija je preko 33.000 skijaša na sat. Ovaj sistem čine: tri (3) šestosedne žičare, 7 četvorosednih žičara (4 isklopive četvorosedne žičare velike brzine i tri fiksne četvorosedne žičare sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša), dve (2) dvosedne žičare, i dvanaest (12) ski liftova (sidro, tanjir i vezni).

FIS standarde zadovoljavaju tri staze, pa se na Kopaoniku održavaju takmičenja koja se boduju za balkanski i Evropski kup.

Hotel Junior 3*, Kopaonik

Apartmani Konaci, Kopaonik

Aparthotel Nebeske Stolice 1 4*, Kopaonik

Aparthotel Nebeske Stolice 2 4*, Kopaonik

Hotel Club A 3*, Kopaonik

Hotel Kraljevi Čardaci Spa 4*, Kopaonik

Hotel Putnik 4*, Kopaonik

Vila Zvončica, Kopaonik

Vila Kopaonik 3*, Kopaonik

Grand Hotel & Spa 4*, Kopaonik

© 2019 Feragosto Travel

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.