• SICILIJA–BOLONJA-RIM

  PROLEĆNA PUTOVANJA

  BUS PREVOZ

  Prevoz kvalitetnim autobusima turističke klase .

  SOPSTVENI PREVOZ

  Krenite na put vašim vozilom.

  AVIO PREVOZ

  Avio prevoz nije dostupan na ovoj destinaciji.

     # 62 CENA 289€:   TERMIN 23.03.-01.04.2018.

  SICILIJA je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Oslanja se jednim svojim delom na špic italijanske “čizme”. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Za ovo ostrvo su sigurno i glavne asocijacije – italijanska mafija i remek-delo filmske umetnosti – film “Kum”.

  ĐARDINI NAKSOS – Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Jonskom moru. Nalazi se u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji – Taormine. Udaljeno je od Taormine oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi.

  BOLONJA je glavni grad pokrajine Emilija – Romanja, kao i okruga Bolonja. U njoj živi oko 380 000 stanovnika. Bolonja je poznata po čuvenom Bolonjskom univerzitetu, najstarijem u Evropi. Takođe, grad se ponosi svojim znamenitostima, zbog čega se deo Bolonje nalazi na UNESCO–voj listi svetske baštine.

  RIM – Večni grad. Antička baština bez premca sa najznačajnijim hrišćanskim svetilištima. Bogata kolekcija umetničkih dela u brojnim muzejima. Slikovite uličice. Temperamentno stanovništvo. Arhitektura koja je obeležila gotovo sve epohe… Grad iz bajke u koji ćete se uvek vraćati. Jer… “Svi putevi vode u Rim.“

  OPIS I LOKACIJA HOTELA : Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta:

  OPISI HOTELA:

  Hotel Brianza 3* www.hotel-brianza.it   Hotel se nalazi na 20 min od centra Bolonje. Hotel ima restoran, bar, salu za sastanke, wi fi. Hotel ima 52 sobe koje poseduju tus/WC, fen za kosu, SAT TV, telefon, frižider, sef, klima uređaj, wi fi.

  Hotel Baia degli dei 3* www.hotelbaiadeglidei.it  Hotel se nalazi u turističkoj zoni Đardini Naksosa, pored prostrane pešačke zone i pored plaže. Hotel ima restoran, bar, TV salu, terasu. Svaka soba poseduje tus/WC, fen za kosu, SAT TV, telefon, sef, klima uređaj, balkon ili terasu.

  Hotel Oly 4* http://www.olyhotel.it/?lang=en  Hotel se nalazi u rezidencijalnom delu Rima, na samo 4 metro stanice od Koloseuma. Hotel je moderno opremljen i poseduje restoran, bar, kongresni centar, wi fi. Hotel ima 103 sobe koje poseduju tus/WC, SAT TV, frižider, sef, klima uređaj, wi fi.

  NAPOMENA ZA HOTEL:

  Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.

  DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 80% OD CENE ARANŽMANA

  USLOVI  PLAĆANJA:

  • 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT.
   • ČEKOVIMA GRADJANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU
   • ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

  CENA – 289€ po osobi

  CENE FAKULTATIVNIH IZLETA
  Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene):

  * San Marino – 25€

  * Sicilijanska sela – 20€

  * Vulkan Etna i Katanija – 25€

  * Palermo i Monreale – 40€

  * Vatikan (sa ulaznicom) – 40€ (obavezna prijava u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta).

  CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
  * prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili duble decker,klima,audio/video oprema) na relacijama navedenim u programu
  * smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u Bolonji, u 1/2 i 1/2+1 sobama.

  * smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* na Siciliji u 1/2 i 1/2+1 sobama

  * smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u Rimu u 1/2 i 1/2+1 sobama.

  * obilaske prema programu (Bolonja, Rim – panorame )
  * troškove organizacije i vođenja aranžmana
  * usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

  CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  * boravišnu taksu

  – obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi

  – obaveznu gradsku komunalnu taksu u Đardini Naksosu (uvedena 29.07.2011., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 1,5 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 3 € po noćenju / po osobi. Deca do 10 godine ne plaćaju taksu.

  – obaveznu gradsku komunalnu taksu za Bolonju – za boravak u hotelima sa 3* – 1,5 € po noćenju / po osobi. a za boravak u hotelima sa 4* – 2,5 € po noćenju / po osobi

  * ulaznice i fakultativne izlete
  * individualne troškove
  * putno osiguranje u iznosu od 1€ po osobi/ dnevno (17-71g), 0,5€ (0,6 – 16,99 g), 2€ (71-84g). Suma osiguranja 30.000€

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan (petak) BEOGRAD

  Polazak iz Beograda sa parkinga u Bloku 42 (prekoputa ulaza na buvlju pijacu) u 18.00 h i vožnja do Novog Sada iz koga je polazak u 19.30 sa parkinga ispred Lokomotive. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti…

  1. dan (subota) BOLONJA

  Prepodnevni dolazak u Bolonju. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Netuno. Crvenkastosmeđe građevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Po dolasku panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Madore. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

  1. dan (nedelja) BOLONJA – SAN MARINO

  Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog odlaska do San Marina. Po dolasku obilazak grada: čuvene tvrđave San Marina, Bazilika Sv. Marina, Narodna palata… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U po podnevnim časovima polazak za Siciliju. Noćna vožnja ka Siciliji.

  1. dan (ponedeljak) SICILIJA – SICILIJANSKA SELA – TAORMINA – ĐARDINI NAKSOS

  Prelazak trajektom na Siciliju. Dolazak na Siciliju u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. U ranim poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum”. Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska povratak u hotel. U večernjim časovima slobodno vreme ili mogućnost inividualnog odlaska do mondenskog i najlepšeg letovališta na Siciliji – Taormine (sve napomenuto se nalazi u glavnoj ulici): šetnja glavnom ulicom, Grčki amfitetar, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac…). Noćenje.

  1. dan (utorak) SICILIJA – VULKAN ETNA – KATANIJA – ĐARDINI NAKSOS

  Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Etne (3.340 m) – najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vreme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m, do kratera koji je bio aktivan 2001. godine (doplata za žičaru je na licu mesta / napomena: odlazak na vulkan Etnu zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska nastavak puta prema Kataniji – prelepog grada na obali Jonskog mora. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan (sreda) SICILIJA – PALERMO – MONREALE – ĐARDINI NAKSOS

  Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Palerma i Monrealea. Vožnja kroz srce Sicilije pored fantastičnih maslinjaka i vinograda. Po dolasku u Monreale poseta velelepnoj katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijskim mozaicima u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjivali članovi normanskih kraljevskih porodica. Nakon obilaska polazak ka Palermu. Panoramaski obilazak glavnog grada Sicilije: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII veka koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan (četvrtak) SICILIJA – MESINA

  Doručak. Napuštanje hotela. U poslepodnevnim časovima polazak prema Mesini – gradu koji zovu „Vrata Sicilije“ i kojim dominira luka u koju pristižu trajekti sa kopnenog dela Italije. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima nastavak putovanja prema Rimu. Prelazak trajektom na kopneni deo Italije. Noćna vožnja kroz Italiju.

  1. dan (petak) RIM

  Prepodnevni dolazak u Rim. Panoramsko razgledanje grada: Termini, Trg Venecija, Koloseum, crkva Sv.Petra, crkva Santa Marija Mađore, Trg Venecija…Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

  1. dan (subota) RIM – VATIKAN

  Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju ili mogućnost fakultativnog odlaska u Vatikan – jedne od najmanjih i najmoćnijih država. Obilazak muzeja iz perioda pape Julija II iz 16. veka (kolekcije koje se još uvek obogaćuju): Zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikao svod temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku…

  1. dan BEOGRAD

  Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. (Kraj usluga)

   

   

  smestaj na tasosu
  smestaj na tasosu
  osiguranje uniqa turisticka agencija

  Like Us On Facebook

  Tošin Bunar 188a L24

  11070 Beograd, Srbija

  Tel: +381 11 260 4283

  Fax: +381 11 260 4283

  Mob: +381 64 531 9553

  info@feragosto.com

  Radno vreme:

  10-19 h radnim danima

  Naša lokacija


  Blog


  Mailing Lista


  © Copyright 2018 Feragosto travel d.o.o.

  Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.