• KLAGENFURT- LJUBLJANA- BLED- POSTOJNA JAMA

  PROLEĆNA PUTOVANJA

  BUS PREVOZ

  DOSTUPAN KOD OVOG ARANŽMANA

  SOPSTVENI PREVOZ

  NIJE DOSTUPAN KOD OVOG ARANŽMANA

  AVIO PREVOZ

  NIJE DOSTUPAN KOD OVOG ARANŽMANA

     #54 CENA 105€ :   TERMIN 05.04-09.04.2018

  Klagenfurt se nalazi u Koruškoj, na Wörtherseeu, najtoplijem i najvećem alpskom jezeru koje cele godine privlači međunarodnu društvenu kremu, ljubitelje vode i sunca.

  Bled – U Sloveniji poznat kao “alpski dragulj”, Bled je posebno privlačan gradić na bajkovitoj lokaciji. Ugnježden između šumovitih padina Julijskih Alpa na severozapadu Slovenije i vrhova Karavanskih planina, nalazi se pored smaragdnozelenog jezera u čijem se središtu nalazi jedno ostrvo, a visoko gore na stenovitim liticama u severnom delu grada uzdiže se, izazivajući strahopoštovanje, crveno-beli zamak Bled iz jedanaestog veka.

  Postojnska jama je: najveća pećina Slovenijenajveća i najlepša pećina Evropejedina pećina na svetu kroz čije se hodnike krećete vozom. Duga je 20.570 m, dok je za turiste otvoren deo od oko 5.300 m, najveća dubina pećine iznosi 115 m, a temperatura se kreće od 8 do 10 C. Postojnska jama otkrivena je 1818. godine, a natpisi koji se nalaze u pećini, svedoče o tome da je bila posećivana i u 13. veku.

  OPIS I LOKACIJA HOTELA : Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta:

  • NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
   – Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
   – Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.  Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…) Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža provajder koji je hotel odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

  USLOVI  PLAĆANJA:

  • PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  INTESA BANKE NA  DAN  UPLATE
   • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
   • Doplata za 1/1 sobu: 40% od cene aranžmana  Sopstveni prevoz :Ne postoji mogućnost umanjena cene za sopstveni prevoz

    

  CENA: 105€

  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacija, prevoza, vodiča,ulaznica,organizacije… .Termini fakultativnih izleta su promenjivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije-inopartnera Organizator putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativni izleta  snosi ino -parner.

  CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 

  • -prevoz visokopodnim turističkim solo ili spratnim autobusom sa A/C, audio, video uređajima…-smeštaj u Ljubljani (periferija)  na bazi 2 ND  – doručak(kontinentalan) u hotelu sa 3* u dvo i trokrevetnim sobama (treći ležaj pomoćni),-razgledanje Klagenfurta,Ljubljane u pratnji  vodiča,-licenciranog pratioca grupe, troškove organizacije aranžmana.

  CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  -Polisu međunarodnog putnog i zdravstevnog osiguranja 550,00 dinara

  -Ulaznice za lokalitete.  Fakultativni izletž ( Obilazak postojne jame- 25 €, Izlet do Bleda-10 €

  – putno osiguranje- 550,00 din

  -obaveznu gradsku komunalnu taksu za Ljubljanu  i okolinu (  1.5 € po noćenju / po osobi,)

  Doplata za polazak iz: Subotice  25 € ,Banja Luke- 15 €

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1.dan..  Polazak iz Novog Sada u poslepodnevnim časovima  sa Željezničke stanice ispred Lokomotive( 2 dana pre putovanja znače se tačno vreme polaska ). Nastavak putovanja kroz  Hrvatsku i Sloveniju do Austrije

  2.dan Dolazak u Klagrnfurt. Obilazak grada. Pešačka tura. Na glavnom trgu se nalaze prepoznatljivi simboli grada: zeleni zmaj i spomenik austrijskoj carici Mariji Tereziji, šetnja pešačkom zonom u centru grada kroz Krammer Gase između Novog i Starog trga. Fakultativno odlazak do predgrađa grada gde se nalazi park minijaturnih građevina – Minimundus. Predviđeno vreme boravka i obilaska parka minijatura je oko 2,5sata. Povratak u centar grada. Slobodno vreme u centru grada za šetnju, individualni obilazak, šoping. U centru se nalazi i veliki trgovački centar Arcade city. Polazak za Ljubljanu u poslepodnevnim časovima . Noćenje

  3.dan..Doručak. Obilazak istorijskog centra grada: Prešernov trg, spomenik France Prešerna, Franjevačka crkva, Tromostovlje, remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika, katedrala Sv. Nikole, Rotovž – Gradska kuća, Zmajev most simbol Ljubljane… Ljubljanski grad – srednjovekovni zamak na brdu iznad gada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Ili fakultativni odlazak za Bled. Panoramsko razgledanje Bleda sa vodičem. Bledsko jezero sa istoimenim ostrvom, Bledski zamak. Slobodno vreme za individualne obilaske jezera. Fakultativa mogućnost organizovane vožnje čamcem po jezeru sa posetom Marijanskom svetilištu na ostrvu… Povratak u Ljubljanu .Noćenje.

  4.dan. Doručak. Napuštanje hotela u 9 h. Slobodno vreme za indvidualne aktivnosti ili obilazak Postojne jame. . Putovanje jamom počinje na ulaznom peronu jedinstvene jamske železnice.  Vozićem ćete proći kroz veštački tunel, a zatim kroz prvi prirodni rov koji je crn zbog benzina koji je tu uništen za vreme Drugog svetskog rata. Slede dve dvorane, prvo jama bogata sigama „Gotička dvorana“, zatim „Kongresna“ (nekada Plesna) dvorana koja je već skoro 200 godina, naročito privlačan prostor za koncerte i druge priredbe. Tokom obilaska prirodnih skulptura vozom ćete proći 2km do Velike planine, gde ćete izaći i nastaviti obilazak peške. Osvetljena staza vodi vas preko Velike planine (Kalvarije) i Ruskog mosta u Lepe jame koje čine Dvorana cevčica, Bela i Crvena dvorana – imena su dobile po karakterističnoj boji i obliku siga – sve do Briljantovog rova, gde se nalazi najpoznatiji stalagmit simbol Postojnske jame – Briljant. Peške ćete pogledati akvarijum sa čovečjim ribicama u Koncertnoj dvorani. Obilazak završava ukrcavanjem u voz i povratkom na površinu.  Divna priroda posetioce ostavlja bez daha.. Polazak za Srbiju u večernjim časovima  sa usputnim pauzama radi odmora.

  5.dan Dolazak u Novi Sad/Beograd u prepodnevnim časovima

  smestaj na tasosu
  smestaj na tasosu
  osiguranje uniqa turisticka agencija

  Like Us On Facebook

  Tošin Bunar 188a L24

  11070 Beograd, Srbija

  Tel: +381 11 260 4283

  Fax: +381 11 260 4283

  Mob: +381 64 531 9553

  info@feragosto.com

  Radno vreme:

  10-19 h radnim danima

  Naša lokacija


  Blog


  Mailing Lista


  © Copyright 2018 Feragosto travel d.o.o.

  Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.